вторник, 9 август 2011 г.

Дълга разходка и интересна дискусия

Днес трябваше да оставя колата в сервиза и след като си тръгнах реших, че може да се поразходя. Според google maps съм ходил около 7,5 km. Нямаше никакви болки, стягане или дискомфорт.  Чувствах се все едно мога да ходя неограничено, без каквито и да е притеснения, че може да претоваря закърпените хернии.
Към края на тази седмица ще трябва да потърся по-натоварващи аеробни упражнения, защото ходенето вече не ми е достатъчно, а и отнема много време.

Намерих много интересна тема във форума на bb-team. Като чета писаното от някои момчета, които също са били оперирани от херния, започвам да се чувствам голям късметлия. Едно момче говореше за болки 10 месеца след операцията, друго за някакви козметични шевове. Аз се разхождах в парка 3 дни след операцията и вдигнах една масичка на четвъртия. Нямам шевове, а само три ранички на корема. Чувствам се точно толкова добре, както обикновено и единственото, което ме възпира от по-големи натоварвания е препоръката на доктора да започна нормални тренировки чак след четвъртата седмица.

Темата във форума е започнала доста отдавна и се забелязва нещо като тенденция. По-новите мнения са от момчета, които са се възстановили много по-бързо след операцията. Може би през 2008 и 2009 година преобладаващото количество операции са се правили по старите методи. Днес пък се правят основно лапароскопски операции с мрежички.

Няма коментари:

Публикуване на коментар